27 Nisan 2015 Pazartesi

Brenda Joyce – Gönülçelen (The de Warenne Serisi 1 )


Brenda Joyce – Gönülçelen 

Acımasız bir savaşçı arzularına ne kadar karşı koyabilir? Bronz teni ve masmavi gözleriyle bir ilahı andıran Amansız Rolfe, Normandiya Kralı William'a hizmetlerinin karşılığında Aelfgar Kalesi'ni almak ve Leydi Alice'le evlenmek üzeredir. Fransa'da cesaretiyle ünlenen savaşçı, İngiltere'deyse bir o kadar nefret odağı olmuştur. Ancak yeni bölgesini ele geçirir geçirmez ilk işi, cazibesi ve canlılığıyla genç adamı vatana ihanetin eşiğine getiren Sakson güzeli Ceidre'yı ehlileştirmek olacaktır…

Asi bir kadın can düşmanını baştan çıkarmaya nereden başlar? Gizemli ve baştan çıkarıcı Ceidre, üvey ablası Alice gibi bir leydi değildir; aksine, soylu üvey ağabeylerinin Sakson isyanını destekleyen bir casustur. Yasak arzularını ateşleyen Amansız Rolfe'a boyun eğmeyi reddeden genç kadın, kibirli savaşçının arzu dolu dokunuşlarına karşı koymaya çalışsa da kendini İngiltere'nin, hatta kralların kaderini değiştirebilecek çok tehlikeli ve şehvet dolu bir oyunun içinde bulacaktır… 

Savaşın tüm acımasızlığında imkânsız aşklara yer var mıdır? "Muhteşem bir romans; güçlü, tutkulu ve yoğun duygularla dolu… Karmaşık olay örgüsü, yakıcı şehveti, tarihsel tutarlılığı ve gösterişli, güçlü karakterleriyle Brenda Joyce hayranlarını kesinlikle tatmin edecek." 
-Romantic Times-
(Tanıtım Bülteninden)



Seri bilgisi ve yurtdışı çıkış tarihleri (Yazarın sitesinden derlenmiştir) :
1 – Gönülçelen – 1990
      Scandalous Love – 1992 (The Bragg Saga serisinden çıkan bu kitaptaki erkek karakter Hadrian’ın büyükannesi bir de Warenne)
2 – Promise of the Rose – 1993 (Gönülçelen gibi bir ortaçağ romanı)
      The Game – 1994 (Devlin ve Sean O’neil’in büyük büyük büyükbabaları Liam O’neil’in hikayesi)
3 – Bir Avuç Aşk – 1995
      House of Dream – 2000 (çağdaş roman )
4 – Maskeli Balo – 2005
5 – Kaçak Gelin – 2006
6 – Aşka Yelken Açanlar – 2006
7 – Kusursuz Gelin – 2007
8 – Tehlikeli Aşk – 2008
9 – İmkansız Aşk – 2011
10 – Yemin – 2010




Sibel : (Minicik spoiler olabilir)

Brenda Joyce’da sevdiğim yazarlardandır.Türkiye’de yayınlanan bütün kitaplarını okumuş ve genelini beğenmiş (Kaçak Gelin ve Kusursuz Gelini çok sevmemiştim sadece) biri olarak Gönülçelen i çıkar çıkmaz okumak istedim.Hele ki birde serinin ilk kitabı olduğunu duyunca daha bir heyecan yaptım.                           Hikaye ortaçağda geçiyor,başlarda tarihsel dönem olaylarını anlamakta biraz zorlandıysam da daha sonra hepsini yerlerine oturtabildim.Bu zamana kadar ortaçağda geçen birçok aşk romanı okumuşuzdur.Ama bu kitapta olaylar tam o döneme ait katı gerçekçiliği ile yansıtılmış.Yani aman okuyucu bu davranışı,şu töreyi beğenmez ben biraz kıvırtayım olayı yumuşatayım da yazayım dememiş yazar.O zamanki şartlarda nasılsa öyle yazmış kitabı.Yani bu ne demek; erkek kahramanın kadın kahramanın kız kardeşi ile mi evlenmesi gerekiyor,okuduğumuz birçok hikayedeki gibi tam nikah öncesi durunnnn siz evlenemezsiniz diyen ya da tam nikah sırasında çıkan bir savaş vs yok,lap diye evlendirivermiş karakterleri yazar.Ya da kadının casusluk için bir takım şeyler mi yapması gerekiyor, aşk meşk düşünmeden yaptırıvermiş.O yüzden her şeyin tam yerine denk geldiği diğer hikayelerdeki gibi bir beklentileriniz olmasın bu kitabı okurken.Ama ama olmaz ki diğerini severken bunu nasıl yapabilir ! gibi düşüncelerinizi bir kenara bırakarak o dönemde olması normal karşılanan şeyleri kabullenerek okursanız seversiniz bu kitabı benim gibi.Yoksa aman böyle şey olur mu,midem kaldırmadı vs gibi yorumlar yapabilirsiniz (spoiler vermemek için yazamıyorum,okuyunca anlayacaksınız). Gel gör ki bu kadar gerçekçilikle yazılmış bir hikayede final bölümünde yazar biz mutlu son takıntılı okuyuculardan çekindiğinden olsa gerek kıvrak bir hareketle dönerek,aslında bence bu kitaba çok da yakışmayan bir son yazmış.Keşke tüm kitapla aynı çizgide olan bir son kurgulasaydı. Sonuç olarak ben kitabı beğenerek okudum (final bölümünü az beğendim ama =) ).Eğer tavsiyemi göz önünde bulundurup bazı şeyleri çağımız şartları ve düşüncelerimizle değil de o zamana göre kabullenip okursanız sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum.

yurt dışı kapağı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder