15 Temmuz 2015 Çarşamba

Abbi Glines-Tehlikeli Temas ( Rosemary Beach Serisi 1/Too Far Serisi 1)


Abbi Glines-Tehlikeli Temas 
Bambaşka dünyalardan gelen iki üvey kardeş… Asla sizin olmamasi gereken şeylere duyulan arzu…
Blaire Wynn'in en son istediği şey babasının yeni ailesinin yaşadığı Florida'daki Rosemary Sahili'ne taşınmaktır. Ancak seçim şansı yoktur. Bir hastalık yüzünden ölen annesi, ardında yüklü borçlar bıraktığı için Blaire'in Alabama'daki çiftliği elinde tutması mümkün değildir.
Koltuğunun altındaki tabancayla kamyonetini zengin sahil kasabasına çeken Blaire buraya asla uyum sağlayamayacağını bilmektedir. Babasının Paris'e gittiğini ve onu yeni üvey kardeşi Rush Finlay'le yalnız bıraktığını öğrenince daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar. İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da… Ve Blaire'i gördüğü anda genç kızın kanına girer.
Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir. Ancak Rush, Blaire'in tüm dünyasını yıkacak bir sır bilmektedir. Blaire genç adamın tehlikeli temasına kendini kaptırmadan önce bu gizemi ortaya çıkarabilecek midir?

 "En sevdiğim Abbi Glines kitabı olarak listemin zirvesine yerleşti."
Colleen Hoover-
(Tanıtım Bülteninden)

Seri hakkında kısa bir bilgi vereyim Rosemary Beach serisi ; Too Far ( 4 kitap dördüde bu sersem çiftimizin)  ,Perfection Serisi 2 kitap (Woods & Della) , Chance serisi 2 kitap ( Grant & Harlow) ve kalan 6 kitap Rosemary Beach serisi adında .Yani birbirleri ile bağlantılı bir seri bu geniş bilgi için bkz

Gül
Kitabın özetini okuyunca aklıma gelen “Üvey abim bana atladı “ temasından daha farklı bir kitap,esas kız dışında kitaptaki herkesin içinde bir ergen mevcut.

Sibel
Kitabın özetini okuyunca ilgimi çekmişti ama çok da fazla bir beklentim yoktu açıkçası….Yalannn yine heyecan yapıp fos çıkmasın diye kendi kendime böyle söylüyordum =) Biraz işe yaradı sanırım çünkü ben kitabı sevdim =)



Spolier

Gül
“Bambaşka dünyalardan gelen iki üvey kardeş”
 Cıks üvey kardeş falan değiller ,kızla oğlan için en fazla anne babalarının evlilikleri sonucu birbirlerini tanıyan iki insan diye biliriz.Kızın babası ile oğlanın annesi evlenmiş .O kadar tabii bir de şey var ama o sayılmaz.
Sibel
Yazarın ensest bir ilişki yazıp bütün şimşekleri üzerine çekmeyi göze alamayacağını düşünüp kızla oğlanın aralarında kan bağı olmadığını tahmin etmiştim ben  (çünkü çok zekiyim =p ) Ama o çooookkk büyük sırrı tahmin edemedim açıkçası.O yüzden de ayrı bir hoşuma gitti kitap =)


Gül
“ İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da”
Şımarık,ergen,salak aklınıza ne gelirse ekleyebilirsiniz sanırım buraya.Genelde "salak kız" derim bu tarz  kitaplarda ama bunda kız gayet aklı başında ,ayaklarını sağlam basarken ,oğlan bildiğin içine ergen kaçmış porno yıldızı.
Sibel
Evet sonunda salak olmayan bir kız karakter okumak güzel geldi.Gerçi bu da beyaz dizilerden (gelişim zamanlarından)fırlamışçasına gururluydu.Merdiven altında yatmak ve yemek mevzusu feci ajitasyon kokmakla beraber gururlu kadın karakterlere hasret kaldığımdan olsa gerek çok takılmadım oralara.Oğlanın hal ve tavırları ise beni rahatsız etmedi işin açıkçası.Sonuçta o da çok büyük değil.Hepi topu 24 yaşında ve o yaştaki bir çok erkeğin davrandığı gibi davranıyordu bence.


Gül
“Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir.”
Yaz ayları falan ilerlemiyor tüm olaylar taş çatlasa bir ay içinde falan oluyor.Bu yüzden kitapta kızın “İlkim olsun istiyorum, sonsuzum değil “mantığı gayet yerinde iken,görmüş geçirmiş oğlumuzun  kitabın sonundaki Küçük Emrah a bağlaması çokta mantıklı değildi.
Sibel

Kadın karakteri sevdim,erkek karakterden rahatsız olmadım.Kitap gereksizce uzayıp beni sıkıntıya boğmadı.Konuyu beğendim,yazarın dili akıcıydı.Daha ne isteyeyim =) Kısacası ben bu kitabı sevdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder