23 Mayıs 2016 Pazartesi

Aleatha Romig – Yüzleşme (Tutku Oyunları 2)


Aleatha Romig – Yüzleşme 
Yüzleşmek cesaret ister!
Nefret ve aşk. İntikam ve güven.

Anthony Rawlings ile Claire Nichols…
Kuralları tutku, esaret ve deliliğin yan yana gelişiyle yazılan, ölümcül bir oyunun iki farklı tarafıydı. Aşkın görünmez tuzağına düşüp, oyunu kaybettiğini düşünen tarafsa Claire'di. Ancak bilmediği bir şey vardı; bazı oyunlar tam da bitti sanıldığı yerde başlardı.
Önce Anthony Rawlings'in baskıcı aşkından ve lüks hapishanesinden, sonrasında ise yeni esaretinden kurtulan Claire Nichols, artık özgür. Öte yandan bu yeni özgürlük çok daha fazla sır, tehlike ve yepyeni bir esaret anlamına da geliyor. Elindeki sorulara alacağı her cevabınsa bambaşka bir bedeli var. Claire bir kez daha düşmanının karanlık gözlerinin içine bakmak zorunda.
Anthony ve Claire için kurallar yeniden yazılıyor.
Bu oyun henüz bitmedi. İkinci rounda hazır olun. 
Şimdi sonuçlarla yüzleşme zamanı!



İlk kitabın yorumu için tık tık 

Sibel
Kitabın yarısını okumuş olmasaydım daha sağlıklı yorum yapabilirdim…

Sibel
Onca zaman 2.kitap çıksın diye bekle.Çıkacağını duyunca bir o kadar da heyecan yap.Sonuçççç sevgili yayınevi Arkadya Bitter’in keyfe keder kararıyla kitabı ikiye böldüğünü ,2.kitabın sadece ilk kısmını yayınladığını,hem de kitabı bitirdiğiniz zaman ne oluyor yavvvv 2.kitap böyle bitmiyordu şeklinde kendi kendine öğren.Arkadya Bitter nasıl bir yayıncılık anlayışıyla böyle bir kararı okuyucular ile paylaşmaz anlaşılabilir değil doğrusu.Durum anlaşıldıktan sonra yapılan şikayetlere ise ‘Ama sayfa sayısı çok fazla olacağı için,siz okuyucular da kalın kitap okumaktan hoşlanmadığınız için (bak bak bakkkk bu kanıya nereden varmışlar acaba) kitabı ikiye bölerek yayınlamaya karar verdik’.Yani anlamı ‘Baktık kitap tuttu,okuyucu heyecanla bekliyor.Eeeeee bunun ekmeğini hemen tüketmek olmaz.Biz en iyisi bunu ikiye bölüp daha çok para kazanalım’. Hayır madem böyle bir halt ediyorsunuz bari önceden okuyucuları uyarın ve iki ayrı kitabı aynı anda çıkartın bari piyasaya…


Bu kadar sinirden sonra gelelim kitabın yorumuna. Yazar uyarısını yine yapmış en başta.Ama o uyarının sadece seriyi sıralı okuyun kısmını kaale alın.Zira diğer uyarılara bu kitapta pek gerek yok.Anthony ve Claire hikayesi kaldığımız yerden devam ediyor. İlk kitabı okumuş olacağınızı düşünerek diyorum ki hikaye tüm heyecanıyla devam ediyor.Bu sefer ilk kitaptaki sıkıcı bölüm(düğün kısmı dersem anlarsınız) olmadığı için bir solukta okunup bitiyor kitap. Ancakkkkkkk kitabın genelinde bir zaman problemi var.Örneğin ; Anton 1965 doğumlu babası Samuel 1953.Yani Samuel 12 yaşında baba olmuş… Veya Samuel ve karısı bir yerde 1989 da öldü deniyor.Başka bir yerde de Anton 21 yaşındayken öldü deniyor ki hesap yaptığınızda 1986 ya denk geliyor… Veyaaaaa Claire diyor ki  ailesinin cesetlerini  Anthony’nin bulmamış olmasına seviniyorum.Ama 2 sayfa sonra Anton’un eve gelip cesetleri bulup 911 i aramasını okuyorsunuz… Samuel’in kız kardeşi konusunun absürdlüğü nasıl açıklanacak bilmiyorum (kitabın okuyamadığımız diğer yarısında vardır belki)…         Ve son olarak aklımda zaman çizelgesine bir türlü oturtamadığım ilk kitabın sonundaki Sophia’nın Anthony ile tanışma olayı.Yine okumadığımız kısımda açıklama varsa göreceğiz….



Bu tarih olayını kitabın çevirmenine mesaj atıp sordum (evet biraz detaycıyım).Acaba çevirmen mi basım mı yazar hatası mı öğrenebilmek için.Sevgili Esra Çetin sağ olsun mesajıma cevap vererek kitabın orjinalinde de tarihlerin bu şekilde olduğunu yazmış (Bu arada çeviri de çok başarılıydı. Kafamda hiçbir şeyi değiştirmeden,düzeltmeden okuyabildim).Demek ki yazarımız azıcık şuurunu kaybetmiş diyeceğim ama çevresindeki o kadar insanda onu uyarmamış mı…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder