8 Mart 2015 Pazar

JOE ABERCROMBIE – Astıktan Sonra (KADİM KANUNLAR 2.KİTAP)




                   JOE ABERCROMBIE – Astıktan Sonra 
                          (KADİM KANUNLAR 2.KİTAP)

                  (Before They Are Hanged - The First Law # 2)



Düşmanlarımızı Mutlaka Affetmeliyiz Ama Onları Astıktan Sonra
Kendi kanını görmemiş veya rakibin ağırlığını üzerinde hissetmemiş biri, savaşa uygun değildir.
Müttefiklerinize güvenemiyorsanız ve lideriniz, arkasında hiç iz bırakmadan ortadan kaybolduysa, düşmanlar ve hainlerle kuşatılmış bir şehri nasıl savunabilirsiniz?
İşte Üstat Glokta'nın uykularını kaçıran sorun bu! Acımasız işkencecimiz, elinde olsa ardına bile bakmadan koşarak kaçacaktı. Tabii değneksiz yürüyebilseydi.
Kuzeyliler, Angland sınırına dayanmıştı ve bu donmuş topraklara ölüm saçıyorlardı. Veliaht Prens Ladisla, Kuzeyliler'i püskürtmeye ve ölümsüz bir zafer kazanmaya kararlıydı. Ancak önünde büyük bir engel vardı. Emrindeki ordu, dünyanın en kötü silahlarına, en kötü eğitimine ve en kötü idaresine sahip askerlerden oluşuyordu.
Mecusların İlki Bayaz ise, geçmişin kalıntıları arasında, tehlikeli bir görev için bir grup cesur macerapereste liderlik ediyordu. Güney'in en nefret edilen kadını, Kuzey'in en korkulan adamı ve İttifak'ın en bencil çocuğu tuhaf ama ölümcül bir anlaşma yapacaktı. Birbirlerinden bu kadar nefret etmeseler, insanlığı Ölüyiyenler'den bile kurtarabilirlerdi.
Eski sırlar açığa çıkacak... Kanlı savaşlar kazanılacak ve kaybedilecek...
Amansız düşmanlar affedilecekti.
...Tabii asıldıktan sonra!




İlk kitabın yorumu için Tıklayınız


Sibel
Hikaye birinci kitabın kaldığı yerden devam ediyor.
İlk kitapta 4 grupta okuduğumuz olaylar bu kitapta 3 e iniyor.Farklı görevlerle bir araya gelen karakterlerimizi üç farklı konu ile okumaya devam ediyoruz.
Bunlardan ilki Kuzey’in kötü,acımasız ve akıllı Kralına karşı verilen savaşta,bir şekilde bir araya gelen  Binbaşı West ve Dokuzparmağın çetesi İsimli Adamlar.Diğeri Glokta’nın üzerine yüklenen iki ucu şeyli değnek misali olan görevi,bir diğeri ise Güney’e karşı olan savaşta üstün duruma geçmek için elde edilmesi gereken ama çok tehlikeli olan silahı arayan Beyaz ve çetesi.
Bu üç grupta West  ile İsimli Adamların ve Glokta’nın bölümlerini (Glokta yine süperdi) heyecanla ve sıkılmadan okudum.
Beyaz ve çetesinin olduğu bölümler ise biraz zayıf kalmıştı sanki.Hatta okurken bir ara Joe abi burda Yüzüklerin Efendisinden mi esinlenmiş acaba diye düşünmedim değil.Kafamda karakterleri bile eşleştirdim.Beyaz-Gandalf (her ikisi de güçlü büyücüler) Ferro-Frodo (Frodo yüzüğü taşıyabilen tek kişi,Ferro tehlikeli silah olan ‘tohum’u ölmeden tutabilecek tek kişi) Logen-Aragorn (Her ikiside çok güçlü ve becerikli savaşçılar) gibi.Ve bu yolculuğun çok uzun ve zor olması,yolculuk boyunca acayip yaratıklarla savaşmaları vs vs vs. Ve kitabın bu olay örgüsünün sonlanma şeklinde amannn,hadi canım şeklinde tepki verdim ne yazık ki.Umarım 3.kitapta bu durum doğru dürüst bir şekilde bağlanır.

İlk kitapta da dediğim gibi bu tarzı seviyorsanız kaçırılmayacak bir seri Kadim Kanunlar.Son olarak Artemis duy sesimi ve 3.kitap için bizi çok bekletme lütfen…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder